Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи работи наполовина по-малко за Ред Бул в F1, сподели Хорнер

Нюи работи наполовина по-малко за Ред Бул в F1, сподели Хорнер

2371
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ейдриан Нюи работи наполовина по-малко за Ред Бул във Формула 1 в сравнение с предходния си ангажимент към екипа от Милтън Кийнс, заяви Кристиан Хорнер. Легендарният конструктор дели времето си между Гран при тима и проекта RB17.

„През последните години Нюи постепенно спря да се занимава с ежедневна работа във Формула 1. Сега разделя времето си между Ред Бул Адвансд Технолъджи и F1“, обясни Хорнер

„Ейдриан притежава енциклопедични познания, но от видяното през последните години е очевидно колко добре се справя техническият тим, воден от Пиер [Ваше] с Енрико Балбо, Бен Уотърхаус и Крейг Скинър. Наистина мисля, че това е най-силният технически тим в историята ни. Точно това позволи на Ейдриан да работи по проекта Valkyrie и сега по RB17. (Това е хиперкар, който ще носи пропуснатото в поредността на болидите от Формула 1 означение – б.р.) Разбира се, Нюи все още е там. Просто не присъства ежедневно.“

„Съсредоточен е във Формула 1 през около 50% от времето. Идва в офиса няколко дни седмично. А когато има нужда от него, техническият екип винаги може да му се обади“, каза още Хорнер.

Въпросът как техническият екип на Ред Бул и Нюи ще се справят с наказанието за превишение бюджета за 2021 г. е една от основните теми тази зима. Санкцията включва намаление на времето за работа в аеродинамичния тунел. Съперниците на тима от Милтън Кийнс често са питани дали тя ще се отрази сериозно на работата по RB19.

Според Тото Волф от Мерцедес например Ред Бул разполага с достатъчно ресурси, за да преодолее последствията

„Мисля, че те свършиха чудесна работа миналата година. Състезаваха се с кола, която бе с половин секунда по-бърза от останалите. Със сигурност не е особено приятно да ти намалят времето за работа и ни дава известно предимство. Ако обаче имаш ефективен екип, със сигурност компенсираш санкцията или поне по-голямата част от нея“, каза Волф.

„Ние сме били в същата ситуация, но без наказание. Като шампиони имахме по-малко време на разположение за работа в тръбата. Определено ще им повлияе, но при ефективна организация като тяхната, каквато демонстрираха, че имат, последствията няма да са големи“, добави шефът на Мерцедес в F1.