Начало Лайфстайл Нюи с наградата Дино Тосо

Нюи с наградата Дино Тосо

35
0
Ейдриан Нюи

Гениалният технически директор на Ред Бул Ейдриан Нюи получи наградата „Дино Тосо“ за Аеродинамик на състезателна кола на годината. Призът бе връчен на симпозиума за техника в световния автомобилен спорт и носи името на починалия през 2008 г. директор на аеродинамичния отдел на Рено Дино Тосо.

Нюи не оглавява конкретно този департамент при „биковете“, но хората там са изключително важна част в проектите му. Затова и англичанинът изрази при получаването на наградата специални благодарности към шефа на аероотдела в Милтън Кийнс Питър Продрому.

Изключително съм доволен да получа този приз от името на всички в Ред Бул Рейсинг и в частност Питър Продрому след успешния ни сезон 2010 г. Особено удовлетворяващо е да получиш признание от колегите си – допълни Нюи.

Конструкторът е печелил световни титли във Формула 1 с три различни отбора – Уилямс, Макларън и сега Ред Бул. Той стана част от отбора на Дитрих Матешиц през 2006 г. и успя много бързо заедно с останалите си колеги да измъкне „биковете“ от средата на колоната до челото. Родом от родния град на Шекспир – Стратфорд-апон-Ейвън – Ейдриан Нюи все още предпочита да претвори идеите си първо на чертожната дъска и едва след това да ги прехвърли в мощните свръхкомпютри, където да изследва множеството им варианти. Последното му творение – RB7 – ще види бял свят в първите предсезонни тестове за 2011 г. във Валенсия в началото на февруари.