Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Успехът през 2012 г. не е гаранция за триумф и в...

Нюи: Успехът през 2012 г. не е гаранция за триумф и в предстоящия сезон

51
0
Ейдриан Нюи,Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Екипът на Ред Бул успя да спечели титлите при пилотите и конструкторите в три поредни години. През 2013 г. екипът се стреми да продължи своята успешна серия, като още преди началото на сезона множество наблюдатели смятат Себастиян Фетел и Ред Бул за основен фаворит и в предстоящия сезон. Това се дължи най-вече на факта, че правилата остават в общи линии непроменени. Въпреки това техническият директор на екипа, Ейдриян Нюи смята, че успехите през 2012 г. не са гаранция за успех в предстоящата година.

„В края на годината направихме много силен финал, но това не е гаранция за нищо“, обясни Нюи пред ESPN F1. „Знаем какво искаме да постигнем през зимата, но нямаме абсолютно никаква представа, какво ще направят останалите. Едва когато се появим в Мелбърн ще сме наясно с картината. Това е чудесното във Формула 1. Човек никога не знае, какво му предстои.“

Още преди няколко седмици Нюи потвърди, че има известно забавяне в построяването на RB9. Новият болид ще е еволюция на своя предшественик, както обясни конструкторът.

Тим шефът Кристиян Хорнер пък смята, че отборът може да подобри още представянето си, въпреки постигнатите успехи.

„Разполагаме с отличен отбор, но винаги може да научим нещо ново“, заяви Хорнер. „Една от силните страни на отбора е, че никога не сме доволни от постигнатото и винаги погледът ни е отправен напред.

Независимо дали става дума за инженерите, механиците или хората във фабриката, всички можем да подобрим представянето си и да научим нови неща. Смятам, че именно този дух и тази страст ни изведоха до върха в последните три години.“