Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Нюрбургринг иска старт със зрители; съдят Фитипалди за укриване на активи;...

Накратко: Нюрбургринг иска старт със зрители; съдят Фитипалди за укриване на активи; Строл си припомни Имола

8068
0
Нюрбургринг-Нордшлайфе, Фолксваген ID. R
Нюрбургринг-Нордшлайфе; снимка: Фолксваген Моторспорт

Организаторите на Гран при на Айфел искат състезанието на пистата Нюрбургринг да се проведе със зрители. Стартът е планиран за 11 октомври и първоначалната информация бе, че ще е без публика. Невъзможността за допускане на хора по трасето бе основната причина за отмяната на рали Германия от WRC. Сега обаче хората от Нюрбургринг се надяват, че ще получат разрешение от местните власти за ограничен брой зрители.

„В Германия организаторите на всяко спортно мероприятие имат задължението индивидуално да кандидатстват за разрешение за продажба на билети. Примерът на DTM ни убеди, че е възможно да се действа бързо, в много кратки срокове преди самото събитие“, обясни изпълнителният директор на трасето Мирко Маркрофт.

Той допълни, че не може да прогнозира колко зрители биха получили достъп до надпреварата, но бе обнадежден от възможността за продажба на билети.

Първото състезание с публика от сезон 2020 на Формула 1 бе Гран при на Тоскана. Организаторите на Гран при на Турция съобщиха, че са продали 40 000 билета. Другата седмица Голямата награда на Русия също ще се проведе със зрители.

Емерсон Фитипалди
снимка: Форд

Бразилска банка съди двукратния световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди за укриване на активи в Съединените щати

Адвокатите на легендарния пилот твърдят, че той има сериозни финансови затруднения. Те дори са посочили, че 73-годишният бивш състезател не разполага с няколко хиляди евро, за да покрие съдебните разноски.

Според юристите на Banco Safra обаче Фитипалди не обслужва задълженията си в Бразилия, а същевременно води луксозен живот в САЩ. Според информация на вестник Folha de Sao Paulo срещу Фитипалди са заведени 145 иска, с които различни кредитори търсят повече от 8,5 милиона евро.

Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ланс Строл си припомни пистата Имола въпреки забраната за тестове на отборите от Формула 1

Канадецът е провел частна тренировка със стар болид на Према от GP2. Той се е състезавал там през 2014 г. в стартове от италианския шампионат Формула 4.

Строл спечели подиум в Гран при на Италия, но не завърши в следващия старт на Муджело. Катастрофата му по време на надпреварата за Голямата награда на Тоскана постави тима на Рейсинг Пойнт пред сложна задача. Само Строл бе с новостите по RP20, а инцидентът му означаваше, че няма достатъчно части за Сочи.

Формула 1 пък ще се завърне на Имола в началото на ноември – там ще се проведе Гран при на Емилия Романя. Включването на пистата в календара стана възможно заради пандемията от коронавирус, наложила промяна в календарите на всички автомобилни и мотоциклетни шампионати. Организаторите са получили разрешение от местните власти да допуснат малко над 13 000 фенове на трасето за състезанието.