Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 потвърди кръгове на Портимао, Имола и Нюрбургринг през сезон 2020

F1 потвърди кръгове на Портимао, Имола и Нюрбургринг през сезон 2020

2879
0
Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 официално потвърди, че три кръга от световния шампионат за 2020 г. ще се проведат през октомври на пистите Портимао, Имола и Нюрбургринг съответно в Португалия, Италия и Германия. Същевременно кръговете в Бразилия, САЩ, Мексико и Канада се отменят поради сложната обстановка с разпространението на COVID-19. Така общият брой потвърдени стартове за тази година става 13. Целта на F1 е да проведе поне 15, а при възможност и повече надпревари.

„Радваме се да приветстваме Портимао като напълно ново трасе във Формула 1, както и да приветстваме отново Имола и Нюрбургринг, които са били домакини на кръгове в миналото“, се казва в официалното изявление.

„Искаме да благодарим на всичките си съществуващи и нови партньори, както и на националните власти за упоритата работа и усилията през последните месеци. Разочароващо е, че няма да можем да се състезаваме в Америките този сезон, но нямаме търпение да се завърнем догодина. Убедени сме, че стартовете в ревизирания ни календар ще вълнуват феновете и ще предложат нови предизвикателства на отбори и пилоти.“

Нюрбургринг ще се състои в началото на октомври – от 9 до 11, а надпреварата ще е Гран при на Айфел. Състезанието за Голямата награда на Португалия на Портимао ще е на 25 октомври. Гран при на Емилия Романя ще се проведе на Имола на 1 ноември.

„Радваме се, че имаме сериозен прогрес с ревизирания си календар за сезон 2020. Благодарим на организаторите, отборите и ФИА за подкрепата да предоставим на феновете си вълнуващи надпревари в тези безпрецедентни времена“, коментира Чейс Кери.