Начало Рали Нювил ще кара в Нова Зеландия на мястото на Ал-Атия

Нювил ще кара в Нова Зеландия на мястото на Ал-Атия

36
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия ще пропусне рали Нова Зеландия заради ангажиментите си около Олимпийските игри това лято в Лондон. Катарецът обаче дава шанс на младия Тиери Нювил да заеме мястото му и съответно белгиецът ще се състезава с екипа му следващия месец в един от най-интересните кръгове от световния рали шампионат.

Ал-Атия е сред най-добрите атлети в света не само по пътищата, а и в стрелбата по панички. Той е сред представителите на страната си на тазгодишните Олимпийски игри и съответно не може да пътува за Нова Зеландия.

За отбора ни е задължително да се състезава във всеки кръг от шампионата – обясни катарецът. – Не ми отне много време да се сетя кой трябва да заеме мястото ми в Ситроен-а с номер 7! Доверявам се на Тиери, но преди всичко ми се иска да натрупа колкото се може повече опит. Участието в това състезание би трябвало да е наистина полезно за него. Освен това съм напълно убеден, че може да спечели точки за тима ни – допълни Ал-Атия.

Самият Нювил не очаквал, че ще може да кара в Нова Зеландия и съответно изрази радостта и благодарността си, че му се има такова доверие.

Това е повече от страхотна възможност – истинска чест е за мен да ми се доверяват по такъв начин. Нямаше да мога да отида на легендарната надпревара, ако не бе дошло предложението. Ще направим всичко по силите си, за да защитим достойно тима. Благодаря им, задето ми дават шанс за придобия опит в такова страхотно рали – заяви белгиецът.