Начало Рали Нювил ще кара за Ситроен във WRC

Нювил ще кара за Ситроен във WRC

34
0
Никола Жисо,Тиери Нювил

Белгиецът Тиери Нювил ще получи шанс от Ситроен да се състезава през следващата година в световният рали шампионат. Каралият за Пежо в IRC пилот постигна две победи през тази година и завърши на пето място в класирането при пилотите. Нювил ще участва в минимум девет състезания от WRC през следващата година.

Заедно със своя навигатор, Никола Жисо, белгиецът ще получи от Citroen Racing Technologies актуалния DS3 WRC. Нювил вероятно ще пропусне само състезанията в Италия и Нова Зеландия, като участията в рали Франция и Испания ще зависят от представянето му в първата половина на сезона.

„След като имах възможност да тествам Citroen DS3 WRC, мечтаех да карам този автомобил и в състезание“, обясни щастливият Нювил. „Не мога да повярвам, че ще имам тази възможност още в рали Монте Карло.

Благодарение на победите в Корсика и Сан Ремо сезонът бе доста добър за мен. Сега вече съм готов да направя следващата крачка със Ситроен и съм им благодарен, че ми гласуват доверие. Ще направя всичко да се отплатя за това доверие.“

Шефът на Ситроен, Оливие Кенел, следи според неговите собствени изявления Нювил от доста време.

„Според нашите виждания дойде време да му дадем шанс да покаже качествата си на най-високо ниво“, обясни Кенел. „Както в случая с Себастиен Льоб и Ожие, Тиери ще намери в наше лице екип, който е готов да му позволи да прогресира и да се бори за добри резултати. Сега всичко е в ръцете на Тиери и Никола.“

Освен Льоб и Нювил, за Ситроен през 2012 г. ще карат още Мико Хирвонен и Насър Ал-Атия.