Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От правилата зависи дали ще остана и след 2017 г., обяви Алонсо

От правилата зависи дали ще остана и след 2017 г., обяви Алонсо

33
0

Фернандо Алонсо заяви, че бъдещето му във Формула 1 след 2017 г ще зависи от това какви ще са колите за каране през следващия сезон. Според испанеца правилата не се движат в правилната посока и прави болидите по-бавни, зависещи от разхода на гориво, пазенето на гумите и като цяло са скучни. От следващият сезона в спорта влизат нови регулации, които би трябвало да направят колите по-бързи и по-интересни за каране.

„Колите днес са по-бавни от тези преди няколко години, Фернандо. – Постоянно имаш чувството, че трябва да пестиш гориво, гуми, батерии. Тази постоянна икономия е против инстинктите на пилота, който иска да стига до границите на възможностите на машината. Така че оставането ми във Формула 1 ще зависи от правилата догодина, защото болидите ще са много различни.

Ако са забавни за каране, ако в тях усещаш, че си на ръба, както е било в спорта ни винаги, няма да е проблем за мен да остана. Ако това с пестенето продължи, тогава ще видим. Договорът ми с Макларън изтича през 2017 г. и ще си помисля какво да правя, но изборът ми няма да зависи от резултатите, а от това как се чувствам зад волана.”