Начало Лайфстайл От пистата – на модния подиум

От пистата – на модния подиум

60
0

Люис Хамилтън и Нико Розберг напоследък тичат от събитие на събитие след края на сезон 2014 г. във Формула 1, като междувременно трябваше да отделят време и за модно шоу.

Мерцедес-Бенц организира впечатляваща кампания, съчетаваща елементи от света на модата, фотографията и Формула 1 за есенно-зимната си колекция. Заедно с пилотите участва Дрее Хемингуей – модел и актриса, която освен това е правнучка на Ърнест Хемингуей. Самата фотосесия пък бе заснета в аеродинамичния тунел в Зинделфинген, а другите главни герои бяха съвременният AMG GT и класическият C111 от 70-те години на XX век.

C111 е представен през септември 1969 г. на международния автомобилен салон във Франкфурт като концептуален модел. Той прави сериозно впечатление с дръзкия си и експресивен дизайн, като моделът допринася неимоверно много за подмладяването и оживяването на бранда.

Фотосесията е дело на фотографа и филмов режисьор Колиър Шор, чието портфолио съдържа разнородни теми – тя снима както борба, така и мода.

Мерцедес е основен партньор на модни седмици в различни локации по цял свят и има вече над 50 участия в такива събития в над 30 градове – сред тях Лондон, Милано, Париж, Пекин, Москва, Пекин, Берлин. В тази кампания обаче за първи път пилоти от Формула 1 сменят пистата с модния подиум, въпреки че това не им е чак толкова непознато. Гран при състезателите са участвали в поне едно модно шоу на Амбър Лаундж в Монте Карло през уикенда за Гран при на Монако.