Начало Рали Ожие взе трета победа за сезона

Ожие взе трета победа за сезона

75
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие спечели трета победа за сезон 2015 г. в световния рали шампионат – пилотът на Фолксваген триумфира в Мексико. Мадс Остберг (Ситроен) надделя над съотборника му Андреас Микелсен в борбата за втората позиция.

Това бе и трети пореден успех за французина в Мексико. Той имаше преднина от над 1:15 мин в началото на последния ден и можеше да си позволи да е по-внимателен по трасето. Накрая обаче Ожие спечели и пауърстейджа.

„Смятам, че можем да сме горди с тази победа. Отборът свърши изумителна работа през целия уикенд. Не можеше да се получи по-добре. Една от най-добрите победи в кариерата ми”, коментира Себастиен, който преди началото на ралито твърдеше, че дори само подиум ще е успех в Мексико.

Остберг надделя в двубоя с Микелсен за второто място в рали Мексико. Мадс спечели общо три отсечки в надпреварата (включително една в неделя). „Беше много добро рали. Радвам се, че стигнах до края, при това със страхотен резултат. Борих се през целия уикенд – на моменти дори със самия себе си”, призна пилотът на Ситроен.

Микелсен междувременно се придържаше към стратегията си: внимателно първо преминаване на отсечките и по-висока скорост при второто. Андреас загуби малко време през последния ден, когато в 20-ата отсечка се наложи да избегне камък.

Елфин Еванс финишира на четвърта позиция, изравнявайки най-добрия си резултат във WRC. Пети стана Дани Сордо. Испанецът се справи добре при завръщането си зад волана, след като пропусна Швеция заради две счупени ребра при падане от маунтинбайк. Той изхвърча в канавка на шейкдауна, имаше проблеми със скоростите и спукани гуми в петък и събота, появиха се грижи със спирачките, както и болка в рамото, но все пак бе най-добре представилият се състезател на Хюндай в третия кръг на тазгодишния шампионат.

Позициите от шеста до десета заеха Мартин Прокоп, Насър ал-Атия, Тиери Нювил, Никола Фукс и Яри Кетомаа.