Начало Moto News Отборът Aprilia Gresini дебютира с нов V4 двигател

Отборът Aprilia Gresini дебютира с нов V4 двигател

86
0

Отборът на Factory Aprilia Gresini продължава с предсезонната си подготовка за 2015 г. на пистата Херес, като Алваро Баутиста и Марко Меландри караха на трасето с новия двигател V4 с пневматични клапани.

Това е второто излизане на заводската Aprilia на пистата, след тестове тестовете във Валенсия. Времето на пистата не бе особено добро, особено в последния ден , които валя дъжд и пистата бе мокра.

Шефът на Aprilia Романо Албесиано обясни: Въпреки лошото време, ние събрахме много информация, предимно положителна. Това бе първата ни възможност за да изпробваме двигателя с пневматични клапани. Той се оказа много обещаващ като максимална мощност и управляемост. Въпреки това, имаме все още има много работа по отношение на режимите му. Алваро продължи да се адаптират към Aprilia и има прогрес, но има още какво да се  направи.  Що се отнася до Марко, то той продължи да изучава особеностите на гумите на Bridgestone и ще продължи да прави това и когато отидем догодина на Сепанг.

За първи път пилотите получиха представа за възможностите на новия V4 двигател с пневматични клапани. Двигателят е по-мощен от своя предшественик и направи дебют в сряда, в първия ден на тестовете, когато от Aprilia е бяха  фокусирани върху електрониката и настройките. Баутиста завъртя 131 обиколки за 3-те дни с най-доброто време 1:40.6. Меландри направи 123 тура и най-доброто му време бе 1:41.5.