Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брендън Хартли ще кара за Торо Росо в Остин

Брендън Хартли ще кара за Торо Росо в Остин

68
0

Брендън Хартли ще замести Пиер Гасли в екипа на Торо Росо за Гран при на САЩ. Француизнът ще пропусне старта в Остин, за да участва в последния кръг от шампионата на Super Formula в Япония, където се бори за титлата.

Другото титулярно място ще бъде заето от Дани Квят, който бе неизменно в кокпита до Гран при на Сингапур. След като Карлос Сайнц премина преждевременно в Рено обаче, другото място остана вакантно и ще го заеме Хартли.

27-годишният новозеландец беше резервен пилот на Ред Бул през 2009 и 2010 г., като кара в тестовете за „биковете“ и за Торо Росо съответно през 2008 и 2009 г. След това обаче отпадна от програмата за млади пилоти на Ред Бул.

Той има достатъчно точки, за да получи суперлиценз да се състезава в F1, като в момента има договор с Порше да участва в Световните серии за издръжливост (WEC), където може да спечели титлата идния уикенд на Фуджи. 

„Тази възможност дойде като изненада за мен, но аз никога не съм се отказвал от амбицията си да достигна до Формула 1. Това ми е детска мечта, каза Хартли.

– Научих много и израснах много от дните, когато бях резервен пилот на Ред Бул и Торо Росо. Трудните години, през които минах, ме направиха по-силен и решителен.“