Начало Рали Организаторите на рали Дакар правят тренировъчни курсове

Организаторите на рали Дакар правят тренировъчни курсове

104
0

Организаторите на поредното рали Дакар, което ще започне през януари 2015 г. решиха да направят курсове за новаци. Това ще бъде обучение за всички, които за първи път ще стартират в грандиозното изпитание.

На курсовете ще бъде предоставена максимално полезна информация, а също ще бъдат организирани и тренировки, за да могат бъдещите участници по-добре да почувстват атмосферата на състезанието и да преценят силите си. Курсовете ще бдат разделени в четири категории, точно както и на самото рали – мотоциклети, АТV-та, автомобили и камиони.

Тренировките ще започнат от 17 октомври в Париж. В тях могат да участват само пилоти и навигатори, които са заявили вече участието си в рали Дакар 2015. Организаторите дори подчертават, че тези, които за първи път с решили да участват в ралито, е добре задължително да преминат през този тренинг. Информацията, която ще им бъде дадена ще бъде ценно предимство за тези, които ще дадат всичките си сили, възможности и техника в борбата с пустините в Южна Америка.

По време на тренировките ще работят различни семинари и секции, като например: Обикновен ден на участника в Дакар; Навигазция и пътна книга; Използване на оборудването за безопасност – GPS, Iritrack, Sentinel и др.; Физическа подготовка; Полезни съвети…

Отговорност за тренировъчните дни са поели лично директора Етиен Лавин и спортния директор Давид Кастера. Броят на местата в тренировъчната програма е ограничен и предимство имат новаците. За да се запази място, трябва да се внесе сумата от 50 евро. Тези, които искат да отидат в Париж, трябва да го потвърдят окончателно до 20 септември. Това няма да са единствените курсове, тъй като такива ще има и от 15 ноември в Буенос Айрес.

Рали Дакар 2015 ще бъде на териториите на Аржентина, Чили и Боливия. Стартът е от Буенос Айрес на 4 януари, а финалът на 17 януари пак там. Списъкът на участниците в Дакар 2015 ще бъде обявен на 19 ноември.