Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отново се заговори за оттегляне на Ди Монтедземоло от Ферари

Отново се заговори за оттегляне на Ди Монтедземоло от Ферари

35
0
Лука ди Монтедземоло

Слуховете за оттегляне на Лука ди Монтедземоло от поста му президент на Ферари бяха възобновени в седмицата преди домашния старт на Скудерията във Формула 1 – Гран при на Италия.

Отново се заговори, че той може да оглави националния авиопревозвач на страната Алиталия, въпреки че самият маркиз отхвърли тази възможност преди по-малко от месец. Добре информирани източници, близки до Маранело обаче, твърдят, че Ди Монтедземоло може да напусне Ферари още следващата седмица. Среща на борда на Ферари е насрочена за другия четвъртък и се смята, че той вероятно ще подаде оставка. Според последните информации искал да се занимава повече с политика.

– Не знам, чух само слухове – заяви Фернандо Алонсо в отговор на въпрос наясно ли е със ситуацията. – От Ди Монтедземоло не съм чул нищо. Той е президент, откакто аз съм тук. Ако някой ден реши да напусне, ще говорим тогава.

Междувременно и Кими Райконен сподели, че Ферари има напредък и F14 T върви по-добре в последните състезания.

– Усещането бе доста добро още в надпреварите преди Спа, но нещо все се случваше – удар с друг пилот, някакви дребни проблеми. Много е трудно да постигнеш силен резултат, когато се получава така. В Белгия бе може би първото състезание, в което нямахме такива грижи и се получи. Тук (на Монца) може да направим хубава надпревара. Нужен ни е чист уикенд. Очакваме надпреварата да е малко по-трудна, тъй като изоставаме по отношение скоростта на правите. По принцип идеята ни за Спа бе същата, но там ситуацията се оказа изненадващо добра за нас – обясни финландецът.