Начало Рали Ожие е на път да сключи нов дългогодишен договор с Фолксваген

Ожие е на път да сключи нов дългогодишен договор с Фолксваген

10
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие е на път да сключи нов, дългосрочен договор с Фолксваген. Той кара за тима в световния рали шампионат от три години. Миналия сезон спечели световната титла, а сега е на път да повтори успеха.

Смята се, че Себастиен скоро ще обяви бъдещето си. Шефът на екипа Йост Капито е убеден, че той ще остане в отбора.

– 100% съм сигурен, че ще е тук догодина. Не е имало дискусии, но съществува общо разбиране по този въпрос помежду ни. Ще обявим пилотите си наведнъж, когато стигнем до подходящия момент. Заемаме първа, втора и трета позиция в шампионата – вижте това и попитайте защо бихме сменили някой от екипажите си, както и защо те биха поискали промяна. Няма смисъл. Но съобщение ще има, когато сме готови – заяви Капито, цитиран от Аутоспорт.

Самият Ожие имаше за конкуренция този сезон единствено съотборниците си Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен. Той може да вземе втора титла още в домашния си старт във Франция, два кръга преди края на шампионата.

– Мотивацията ми за домашното състезание е голяма, но ще запазя подхода си от Австралия: няма да атакуваме на пълна газ, ще мислим непрекъснато за шампионата и ще се постараем да караме максимално разумно.

Латвала пък сподели от своя страна, че нищо не е приключило, докато има математически шанс. Финландецът обаче не се надява особено да спечели титлата.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter