Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари поставили краен срок на Фетел да реши дали ще остане...

От Ферари поставили краен срок на Фетел да реши дали ще остане в тима

65
0
Ред Бул,Себастиан Фетел,Херес

От Ферари са поставили краен срок на Себастиан Фетел да вземе решение дали ще остане в Маранело и след 2017 г. Четирикратният световен шампион има договор със Скудерията до края на сезона.

Според немското издание Sport Bild президентът на Ферари Серджо Маркионе иска Фетел да даде отговор на тима до Гран При на Италия в началото на септември дали и догодина ще е в екипа.

Вариант пред Фетел е да премине в Мерцедес, където да замени Валтери Ботас, който има само едногодишен договор със Сребърните стрели. Не е сигурно бъдещето и на Кими Райконен, който също няма договор за 2018 г.

Ако Фетел или Райконен напуснат, варианти за Скудерията би бил Даниел Рикиардо от Ред Бул, за когото обаче се смята, че няма да бъде желан от Фетел, тъй като победи германеца категорично когато двамата бяха съотборници в Ред Бул през 2014 г.

Техническият директор на Ферари Матиа Биното смята, че няма причина Фетел да напусне: „Фетел не е просто един от пилотите ни. Той е многократен световен шампион. Мисля, че ще остане с нас. Защо? Защото за един пилот в F1 няма нищо по-красиво от това да печели с червените коли.“