Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От тук нататък всяка стъпка ще е още по-трудна, заяви Франк Уилямс

От тук нататък всяка стъпка ще е още по-трудна, заяви Франк Уилямс

67
0

Новият Уилямс FW37 излезе на писта след известно забавяне заради проверки на екипа. Валтери Ботас дори направи обиколка за време на Херес, но днес едва ли някой ще обръща особено голямо внимание на постиженията за тур.

Отборът от Гроув ще се опита да надгради успешното си представяне от 2014 г., когато се класира трети в шампионата при конструкторите. Екипът имаше силна развойна програма през сезона и целта сега е да продължи по същия път.

– Желанието ни след толкова силен сезон през 2014 г. е да продължим да вървим към челото на грида. Промяната в класирането – от девети отидохме трети – бе сложно предизвикателство, но от тук нататък всяка стъпка ще е дори още по-трудна – коментира Сър Франк Уилямс. – Убеден съм, че разполагаме с подходящите хора, за да направим тези крачки. Пилотите ни са опитни – и двамата състезатели се качваха на подиума през миналата година и искат да постигнат още повече успехи през 2015-та. Имаме нови търговски партньори, а техническият ни екип е сред най-добрите на грида.

Уилямс допълни, че няма търпение да види как върви колата и как останалите екипи са работили през зимата в сравнение с отбора му.

Фелипе Маса каза от своя страна, че добрата посока на развитие е очевидна. Според него инерцията от миналата година е окуражаваща, а развойното темпо на FW36 е било сред най-добрите между всички екипи. Бразилецът смята, че новата кола ще е също толкова забележителна.

Валтери Ботас отбеляза, че очакванията към Уилямс са големи вследствие на спечелената трета позиция при конструкторите:

– Останалите отбори и феновете ни очакват представяне като през миналата година. Всички в Уилямс се трудиха неуморно, за да осигурят това ниво. През голяма част от предишния сезон болидът ни бе втори по бързина. Планираме тази година да се възползваме от всеки шанс да се борим в челото. След като постигнах първия си подиум през 2014 г., се надявам да продължа да се развивам като пилот и целта ми ще е първа победа.

Заместник-шефът на отбора Клер Уилямс заключи, че тимът се развил много през 2014 г. и сега като цяло е по-добър екип, подготвен както трябва за предизвикателствата на новия сезон. Тя е уверена също така, че 2015-та може да е още една успешна година за Уилямс.