Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Хонда блокирали възможността Алонсо да кара в 24 часа на Льо...

От Хонда блокирали възможността Алонсо да кара в 24 часа на Льо Ман

27
0

Вето от страна на Хонда е причина за провала на намерението на Фернандо Алонсо да се състезава в 24 часа на Льо Ман.

Според немски медии японският производител не е разрешил на испанеца да кара в легендарната надпревара за издръжливост. Бъдещето на Алонсо бе предмет на слухове месеци наред през 2014 г., като доста време се обсъждаше вариант, при който 24 часа на Льо Ман влиза в плановете му.

Фернандо опита да включи надпреварата в договора си с Макларън, но не получи разрешение да раздвоява вниманието си между два проекта. От Хонда наложили забрана върху тази възможност в последния момент.

Твърди се, че след отпадането на Алонсо като вариант за екипа им, от Порше са насочили интереса си към Адриан Сутил. Той обаче има затруднения да подпише договор, произлизащи от прекратяването на взаимоотношенията му със Заубер.

Форс Индия обаче даде разрешение на Нико Хюлкенберг да се състезава в 24 часа на Льо Ман. Немският пилот вече проведе първи тестове с Порше – в края на 2014 г. – и ще участва в състезанието, което е на 13-14 юни.

Междувременно второто поколение Порше 919 Hybrid направи дебют на писта – на тестовото трасе във Вайзах. То е еволюция на автомобила, с който марката се завърна в LMP1 през миналата година.

Тестовата програма с автомобила започва на 18 януари на Яс Марина в Абу Даби. Тя включва няколко серии изпитания преди първия кръг от световния шампионат за състезания за издръжливост (WEC – World Endurance Championship) на 12 април на Силвърстоун (Великобритания).