Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Катерам настояват, че около отбора няма драма

От Катерам настояват, че около отбора няма драма

44
0

Шефът на Катерам Манфреди Равето настоятелно повтори, че около отбора няма драма, въпреки посещението на съдия-изпълнители във фабриката в Лийфийлд. Той даде импровизирана пресконференция между двете петъчни тренировки на Сузука и заяви, че ситуацията не е резултат от неплатени сметки на настоящите собственици на тима.

– Няма голяма драма. Вярно е, че в Лийфийлд имаше съдия-изпълнители, но същото така е вярно, че не бе пипната и отвертка (на отбора) – поради простата причина, че адвокатите ни представиха документи, доказващи, че става дума за напълно различни компании. В техническия център в Лийфийлд има доста различни фирми. Всеки ден например срещам Майк Гаскойн, а той е технически шеф на Катерам Композитс. Има още Катерам Груп и други компании, включително отбора за Формула 1, но той няма нищо общо с тях. В крайна сметка успяхме да обясним на властите, че не сме свързани с предявените претенции. Никакви сървъри не са били изключвани, както твърдяха някои слухове. Не са иззети оборудване или допълнителни части. Казвам допълнителни, имайки предвид прибраните преди това неща, които обаче са само предмети, непринадлежащи на F1 отбора. Това се случи. Но става и други неща – като това, че продължаваме да плащаме заплати, служителите и доставчиците ни са доволни – заяви Равето.

Той каза, че няколко карбонови елемента са били иззети от съдия-изпълнителите, но повтори, че те са повече странични, отколкото критични за работата на екипа компоненти:

– Частите за Гран при на Япония можете да ги видите в гаража ни. Смятам тези карбонови компоненти за странични. Някой може да оспори това виждане, но не става дума за елементи, които щяхме да използваме тук – тази или която и да е друга година.

Равето обясни по-рано, че новите собственици на отбора не искат да навлизат в публичното пространство и той се е срещал единствено със съветника им Колин Колес. Това обаче поражда недоверие, тъй като и досега не е ясно кой се крие зад определението „консорциум от швейцарски и близкоизточни инвеститори”. Равето заяви, че не се притеснява от възприятията на околните.

– Грубо ли ще прозвучи, ако кажа, че не ми пука? – риторично попита той. – Не скептицизмът ни плаща сметките. Предпочитам да се съсредоточа върху работата си, върху управлението на отбора и търсенето на приходи, които да ми позволят да правя това. И нека кажа, че заедно с колегите ми успяваме да го постигнем. Мога също така да съобщи, че нивото на задлъжнялост на тази компания е далеч по-ниско, отколкото на други отбори от Формула 1. Гордеем се с това, то ни позволява да контролираме ситуацията, да плащаме на хората си – което не се е случвало в определени отминали моменти. Това е. Ако някой е скептичен, то мога да го приема и нямам проблем с такова възприятие – допълни Равето.