Начало Moto News Отменят квалификациите в Катар

Отменят квалификациите в Катар

38
0

След като дъждът вали непрекъснато над пистата Лосаил в Катар, квалификациите за утрешната Гран При  бяха отменени. Организаторите промениха графика, но и това не свърши работа, тъй като пистата е наводнена. Така дирекцията на състезаниeто отмени целия екшън на пистата за днес, тъй като изгледите за спиране на дъжда се минимални, а карането на осветление е твърде опасно. И в трите класа, стартовата решетка се образува на базата на тренировките.

Така във висшия клас MotoGP стартовата решетка се комбинира на базата на комбинираните време след третата свободна тренировка FP3. Това означава, че Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) ще стартира за първи път от полпозишън с Yamaha. Заедно с него на първа рeдица са Андреа Яноне от Suzuki Ecstar и световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda Team).

На втора редица са световният шампион в Moto2 за 2016 г. Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), Андреа Довициозо (Ducati Team) и Скот Рединг (Octo Pramac Racing) – 6-и. На трета редица са класиралите се от 7-о до 9-о място: Дани Педроса (Repsol Honda), Йонас Фолгер (Monster Yamaha Tech 3) и Кал Кръчлоу (LCR Honda). Валентино Роси ще бъде на 4-а редица с 10-ото си време, пред Данило Петручи (Octo Pramac Racing), а Хорхе Лоренсо е 12-и при дебюта си за Ducati.