Начало Рали Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Корсика

Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Корсика

65
0
Ранди де Пюне

Себастиен Ожие бе най-бърз в шейкдауна на рали Корсика. Пилотът на М-Спорт даде време с 0,6 сек по-добро от това на Хейдън Падън. Трети се класира Крис Мийк.

„Бях много доволен от теста преди надпреварата и сега от шейкдауна. Чувството още при първото преминаване на отсечката бе фантастично. Направихме някои малки промени и трябва да кажа, че усещането при управлението на Фиеста-та на асфалт е чудесно. В момента дори е по-добро, отколкото на чакъл”, сподели Ожие, цитиран от wrc.com.

Четирикратният световен шампион комбинира работата между последния старт в Мексико и този в Корсика с тренировки. Той успя да покара ски, но проведе и тестове за настройки преди състезанието във Франция.

„Още в Монте Карло се чувствах добре в колата на асфалт”, обясни Себастиен. „Настилката в Корсика обаче е напълно различна и съответно изисква малко по-различен подход. С екипа успяхме да намерим реглажи, които се надяваме да ни помогнат в битката за силен резултат.”

„Този сезон наблюдаваме много близки битки и очаквам това да продължи. Със сигурност ще дадем най-доброто от себе си, като крайната цел е да сме на върха. Няма да е лесно, но в Корсика надпреварата винаги е сложна. Ралито е огромно предизвикателство, дори и маршрутът да не е променян особено в сравнение с предходната година!”

„В Корсика за един завой използвам една страница в пътната книга! Шегувам се”, допълни навигаторът на Ожие Жулиен Инграсиа. „Да, не пишем чак толкова, но пак е много. В крайна сметка броят страници зависи от почерка на копилота, както и от количеството подробности, включвани в бележките. Като пример обаче, ще спомена, само за деветата отсечка използвам 94 страници!”

„Най-важното нещо при подаването на такова количество информация е да се спазва ритъм. Най-лесният начин да се обясни е ако си представите как звучи една песен. Имаме ноти и мелодия, темпото трябва да е по-бързо.”

Резултати от шейкдауна

1.

Себастиен Ожие

М-Спорт Форд Фиеста WRC

3:50.7 мин

2.

Хейдън Падън

Хюндай i20 Купе WRC

3:51.3

3.

Крис Мийк

Ситроен C3 WRC

3:51.6

4.

Яри-Мати Латвала

Тойота Ярис WRC

3:51.8

5.

Тиери Нювил

Хюндай i20 Купе WRC

3:51.8

6.

От Танак

М-Спорт Форд Фиеста WRC

3:52.0

7.

Дани Сордо

Хюндай i20 Купе WRC

3:52.2

8.

Крейг Брийн

Ситроен C3 WRC

3:52.7

9.

Елфин Еванс

DMACK М-Спорт Форд Фиеста WRC

3:55.0

10.

Стефан Льофебр

Ситроен C3 WRC

3:55.5