Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окуражаващо е да се види, че Макларън твърдо върви в правилната посока,...

Окуражаващо е да се види, че Макларън твърдо върви в правилната посока, заяви Алонсо

57
0

Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо записаха 10-то и 12-то време във втората свободна тренировка за Гран при на Китай, а тимът им Макларън определи петъка като положителен ден за екипа. Испанецът заяви след това, че е окуражаващо да се види, че отборът твърдо върви в правилната посока.

„Беше много положителен петък за нас. И двете сесии бяха истинско удоволствие”, обясни Алонсо. „Изпълнихме аеропрограмата си сутринта, а следобед се съсредоточихме върху настройки. Всички новости изглежда работят според очакванията и ни приближават към средата на колоната. Много е окуражаващо да се види, че вървим твърдо в правилната посока. Въпрос на време е кога ще сме конкурентоспособни. Беше страхотно да се движим в средата и искам да продължим този прогрес, но трябва да останем здраво стъпили на земята. В предишните два състезателни уикенда стана ясно, че останалите правят крачка напред в квалификацията, така че да видим какво ще стане утре.”

Бътън каза от своя страна, че MP4-30 изглежда върви сравнително добре на пистата в Шанхай. Според него това впечатление се дължи на факта, че Макларън успя да извлече максимума от болида си за разлика от други екипи.

„Но усещането наистина е добро, особено с меките гуми”, продължи Дженсън. „Скоростта ни в един бърз тур изглежда по-добра спрямо темпото ни в дълга серия обиколки – точно обратното на представянето ни в Малайзия. Но според мен можем да направим някои подобрения в тази област. Q2 е по-реалистичната цел. Честно казано, достигането на Q2 или Q3 не ме вълнува особено – всеки пилот иска (да се бори) в челото. Днес пробвах нещо с идеята да пазя предните гуми, но мисля, че от това задните пострадаха прекалено, така че ще трябва да тръгна в друга посока.”

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие също отбеляза, че знаците на прогрес винаги са добре дошли: „Постоянно развиваме и подобряваме MP4-30. Фернандо и Дженсън бяха сравнително доволни от баланса, който инженерите ни ще се постараят да доизпипат тази вечер. Утре ще получим значително по-ясна представа за скоростта на съперниците ни. Но в момента е хубаво да видим, че сме направили няколко крачки напред и с шасито, и със задвижващата система.”