Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Макларън отказали да тестват за Пирели, за да се съсредоточат върху...

От Макларън отказали да тестват за Пирели, за да се съсредоточат върху болида за 2017 г.

39
0

Тимът на Макларън отказал да участва в тестовете на Пирели за изпробване на гумите за сезон 2017 г. във Формула 1, за да се фокусира върху развитието на болида си за догодина.

Екипът на италианската компания проведе два двудневни теста досега – с Ферари на Фиорано и с Ред Бул на Муджело. И при двете сесии бяха използвани модифицирани болиди от 2015 г. Пирели обяви програмата си за тестове, в които освен Скудерията и тима от Милтън Кийнс ще участва Мерцедес. Рейсинг директорът на Макларън обаче обясни, че в отбора от Уокинг са сметнали изпитанията на гумите за разсейване от основната задача.

„В крайна сметка е необходимо разходите да се балансират, особено в ситуация като нашата. Вярваме, че е по-добре да не се разсейваме, като едновременно работим по новата кола и правим тестове за Пирели. В изпитанията има какво да се научи, но голямата част от получените данни се споделят и с отборите, които не участват в тренировките. Като се има предвид, че не сме в желаното от нас положение, е по-добре да се фокусираме върху това да направим автомобила си по-бърз.”

Тестовете на Пирели след края на настоящия сезон не са уточнени. Спортният шеф на доставчика Пол Хембри обясни, че за зимни изпитания екипът му предпочита по-топли дестинации като Бахрейн или Абу Даби. Основанието му бе, че условията там са далеч по-близки до тези от първите стартове в календара, отколкото тези на Пол Рикар във Франция през януари или на Каталуния в Испания през февруари.

Булие заяви, че разбира и подкрепя желанието на Пирели за изпитания в по-топли дестинации, но повдигна въпроса какви ще са разходите в сравнение с ползата да отборите: „Цената на тестове извън Европа е друга. Трябва да се балансира. Топлото време ще пасне повече на Пирели, така че може би ще се работи по някакво споразумение.”