Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Себастиан Фетел става пилот на Ферари с тригодишен договор

Официално: Себастиан Фетел става пилот на Ферари с тригодишен договор

60
0

Себастиан Фетел става пилот на Ферари с тригодишен договор, съобщиха официално от Скудерията минути, след като бе оповестено напускането на Фернандо Алонсо.

Четирикратният световен шампион ще е съотборник на Кими Райконен от догодина.

– Скудерия Ферари реши да се довери на най-младия четирикратен световен шампион в историята на Формула 1 – коментира шефът на тима Марко Матиачи. – Себастиан е уникална комбинация от младост и опит и носи със себе си екипен дух, който ще е неоценим, когато с Кими се изправят пред очакващите ни предизвикателства, тъй като целта ни е възможно най-скоро да сме отново в челото на колоната. Със Себастиан ще споделяме жаждата за победа, както и ентусиазма, силна работна етика и упоритост – ключови елементи за всички хора в Скудерията, желаещи да напишат нова победна глава в историята на Ферари.

Напускането на Фетел от екипа на Ред Бул, с който спечели и четирите си титли във Формула 1, бе обявено още по време на уикенда за Гран при на Япония. Тогава пилотът отказа да коментира бъдещето си, но шефът на тима Кристиан Хорнер заяви директно, че ще се присъедини към Скудерията.

– Следващият етап от кариерата ми във Формула 1 ще е в Скудерия Ферари и за мен това означава сбъдване на една лелеяна цял живот мечта – коментира самият Фетел. – Като хлапе Михаел Шумахер в червения болид бе най-големият ми идол и е сега е невероятна чест най-накрая да получа шанс да карам за Ферари. Вече имам известна представа какво означава духът на Ферари – от момента, когато спечелих първата си победа на Монца през 2008 г. с техен двигател, конструиран в Маранело. Скудерията има огромни традиции в спорта и съм невероятно мотивиран да помогна на тима да се върне на върха. Ще вложа сърцето и душата си това да се случи.