Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц ще бъде пилот на Макларън, обявиха официално от тима

Сайнц ще бъде пилот на Макларън, обявиха официално от тима

84
0
Карлос Сайнц

Екипът на Макларън обяви официално, че Карлос Сайнц ще бъде пилот на тима през следващия сезон. 23-годишният испанец е подписал договор за няколко години и ще замести в екипа напусналия спорта Фернандо Алонсо.

Засега не ясно кой ще му бъде съотборник. Смята се, че вариантите са сегашният титуляр Щофел Вандоорн или младата надежда Ландо Норис, който тази година кара във Формула 2.

„Изключително съм доволен, че най-накрая мога да потвърдя, че ще бъда пилот на Макларън от 2019 г., каза Карлос. – Това е нещо, към което се стремях от известно време и съм много развълнуван от следващата страница в моята кариера. Фен съм на Макларън откакто се помня.

Има цял списък с пилоти, които са карали за тима през годините и са сред героите на F1. Фернандо, разбира се, е един от тях и затова е особено специално, че ще заема неговото място като част от следващото поколение испански пилоти в Макларън.“

Изпълнителният директор на тима Зак Барун добави: „Много сме развълнувани, че Карлос се присъединява към нас. Ние го ценим много високо сред младите пилоти в спорта. Той ще донесе със себе си перфектното съчетание от младост и опит. Догодина той ще започне своя 5-и сезон в спорта. Смятаме, че Сайнц ще пасне перфектно на Макларън.“