Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осмото място на Спа е като победа, заяви Маса; Сайнц доволен, че...

Осмото място на Спа е като победа, заяви Маса; Сайнц доволен, че взе точка

76
0
Дженсън Бътън

За тима на Уилямс уикендът на пистата Спа-Франкоршамп приключи по-добре от очакваното след разочарованията в петък и събота – Фелипе Маса се класира осми, а съотборникът му Ланс Строл бе 11-и на финала.

„Страхотно е, че след всички проблеми и пропускането на Гран при на Унгария Фелипе се завърна по този начин, при това на толкова натоварваща писта“, коментира техническият шеф на тима Пади Лоу.

Маса заяви, че е доволен от състезанието си: „За мен това класиране е като победа. Чудесен старт, страхотни изпреварвания, добро темпо с колата, с която имахме толкова грижи вчера. Наистина съм щастлив. А и се опазих от съперниците зад гърба ми. Беше много напрегната надпревара. Знам, че осмо място не изглежда като добра позиция с оглед на постигнатото в кариерата ми, но начинът, по който карах днес, определено бе като за победа. Със сигурност има много работа по автомобила, но поне състезанието на Спа бе силно.“

Строл сподели, че представянето на Уилямс в надпреварата бе по-добро от това в квалификацията на белгийското трасе, но изпусна точките.

„Имахме и късмет с отпаданията на съперници, но със сигурност вървяхме по-силно. Жалко, че получих повреди при изпреварването на [Кевин] Магнусен след прибирането на колата за сигурност. Счупих част от предното крило и просто трябваше да оцелея до финала“, допълни канадецът.

С точка завърши Гран при на Белгия и Торо Росо, благодарение десетото място на Карлос Сайнц. Данил Квят финишира 12-и.

„Интересно състезание, изпълнено със страхотни битки“, коментира Сайнц. „Беше истинско удоволствие и е прекрасно, че взехме точка – не очаквахме такова класиране този уикенд. Темпото ни в петък бе наистина добро, но след вчерашната квалификация не бяхме сигурни на какво да се надяваме днес. След труден старт – загубих няколко места в трафика на първи завой – заложихме на алтернативна стратегия. Много неща се случиха по време на надпреварата, но отборът ни се справи.“

Квят потегли от дъното на грида и бе доволен, че успя да завърши. Шефът на тима Франц Тост допълни, че целта на Торо Росо за следващия старт на Монца – домашен за екипа от Фаенца – ще е да спечели повече точки.