Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очакван резултат за Торо Росо

Очакван резултат за Торо Росо

45
0

Като очаквани определиха резултатите си от квалификацията за Гран при на Белгия в тима на Торо Росо.

– Жалко е, че не бихме [Витантонио] Лиуци, тъй като смятам, че можехме да го направим – сподели още техническият шеф на отбора Джорджо Асканели. – Днес изглеждахме малко по-добре заради грешки на други пилоти. Искам да подчертая, че екипът свърши много добра работа и с двата болида, особено в извеждането им достатъчно напред в опашката за рестарта на първия квалификационен сегмент.

Хайме Алгерсуари е с 13-и резултат от сесията за място на грида, но ще напредне с две позиции заради наказанията на пилотите на Мерцедес.

– Q1 беше кошмар, но пък ситуацията едва ли се е различавала за всички останали. Наложи се да сложим интермедии, тъй като навън беше доста хлъзгаво. Със сликовете се чувствах уверен в колата, тъй като балансът през целия уикенд досега е на ниво. Но накрая, в последния си бърз тур, намалих в 13-и и 14-и завой, защото там бе твърде хлъзгаво – там загубих време и не стигнах Q3. Честно казано, не очаквах и да съм толкова напред, така че ако вали утре, предполагам, че ще е добре за нас – обясни испанецът.

15-о време даде съотборникът му Себастиен Буеми, според когото е било истински късмет да кара на по-суха писта в края на първия квалификационен сегмент.

– Прескочихме тази част, а след това трасето продължи да се подобрява тур след тур. Мисля, че може би излязох малко рано за решителната си обиколка, тъй като една идея по-късно появяване ще да означава, че пистата е малко по-бърза – коментира швейцарецът.