Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Объркване в комуникацията било причина за удара между Хамилтън и Ръсел в...

Объркване в комуникацията било причина за удара между Хамилтън и Ръсел в Q2

2933
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Съотборниците в Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се удариха нелепо време на втория сегмент от квалификацията за Гран при на Испания. Инцидентът ще бъде разгледан от стюардите. Шефът на пресотдела на осемкратните световни шампиони Брадли Лорд каза по Скай Спортс, че в случая вината е на отбора, откъдето тръгнало неразбирането.

Хамилтън настигна Ръсел на старт-финалната права от външната страна.

„Джордж просто намали. Това е наистина опасно. Може да имам повреди по колата“, обади се Люис по радиото

Първата реплика на Ръсел към питуола бе: „Не ми казахте, че има кола зад мен“.

„Представа нямах, че е зад мен“, каза Джордж след сесията. „Започвах моята обиколка и се опитвах някак да се залепя за [Карлос] Сайнц, за да ме изтегли. За щастие нищо лошо не се случи.“

В крайна сметка Джордж не продължи след Q2. Хамилтън сложи ново предно крило и кара в Q3. Записа пето време, което може да се превърне в четвърта позиция на грида ако Пиер Гасли (Алпин) бъде наказан.

„Е… Утре ще е по-добър ден“, каза Хамилтън след финала.

„Определено, Люис. Да, беше супер напрегнато в челото. До второто място са едва 80 милисекунди. Бяхме много близо“, отговори Пийт Бонингтън.

Хамилтън каза след това, че тази квалификация е най-добрата за него от началото на годината.

„Благодаря на всички във фабриката за упоритата работа. Имаме прогрес и затова съм ви благодарен“, допълни седемкратният световен шампион.

Резервният пилот на Мерцедес Мик Шумахер бе летял вчера до Бракли, където бе работил на симулатора през по-голямата част от нощта на петък срещу събота. Той бе изпробвал редица различни настройки, за да се вземе решение кои да се използват за болидите F1 W14 на Хамилтън и Ръсел.