Начало Рали Обявиха календара на автомобилните състезания у нас за 2016 г.

Обявиха календара на автомобилните състезания у нас за 2016 г.

82
0
БФАС,лого

Българската федерация по автомобилен спорт публикува предварителния календар за шампионатите у нас по рали, затворен маршрут, планинско изкачване, кроскънтри, раликрос, драг, ендуранс (издръжливост) и гимхана.

При ралитата се предвиждат 6 кръга – Сибиу в Румъния, България, Твърдица, Средна гора (под въпрос), Сливен и Стари Столици, както и 2 рали спринта – Вида и Казанлък, което досега не се е провеждало. Няма го сръбското Ю рали, което се очакваше да попадне в календара.

Очаквано при затворения маршрут има доста повече състезания спрямо последните годни – цели 8, първите 3 от които са събрани в само 1 месец. Интересно тук е въвеждането на състезание на писта Долна Митрополия.

При планинските изкачвания състезанията са 7 – в Шумен, Благоевград, „Българка” в Сливен, Раховец-Лясковец, Шипка-Дамасцена, Кюстендил и класическата Шипка, с едно повече от предвижданите 6.

Така традицията ще бъде спазена и стартът на шампионатите в страната ще бъде даден от шуменското планинско състезание Валери Великов на 3 април.

Пълният календар за рали, затворен маршрут, планинско изкачване, кроскънтри, раликрос можете да видите тук