Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха коя конфигурацията на Пол Рикар ще се използва за F1

Обявиха коя конфигурацията на Пол Рикар ще се използва за F1

47
0

Мениджърът на Пол Рикар Стефан Клер обяви коя конфигурация ще бъде използвана за домакинството на Гран при на Франция през 2018 г. Това ще бъде пълният вариант с дължина 5.861 км с шикана на дългата права Мистрал (на графиката долу). Трасето постигна договор за домакинство в F1 от 2018 до 2022 г., като получи подкрепа на местните власти в района на Тулон и от френската автомобилна федерация за финансиране на проекта.

Според Клер също така състезанието ще се състои в края на август след лятната пауза. „Мисля, че състезанието ще промени живота на много местни хора и на французите като цяло, заяви Клер, коментирайки влиянието на завръщането на Гран при в страната. – Това е отлична възвращаемост за цялата здрава работа. Има още много неща да се свършат преди 2018 г., за да сме напълно готови да приемем много фенове.”

Запитан дали смята, че може да се справи с очаквания голям брой зрители и медии, Стефан отговори: „Абсолютно. Приехме около 75 000 за домакинството на състезанието за Златната купа при мотоциклетизма. И ако направим още трибуни, ще можем да приемем феновете на F1. Нашият регион също така предлага много места за настаняване, а пистата е разположена на по-малко от час път от двете международни летища в Тулон и Марсилия.”

Управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун пък заяви, че е изненадан от завръщането на Гран при на Франция, въпреки че самият той притежава пистата Пол Рикар. За последно състезание в страната имаше през 2008 г. на Маникур. А на Пол Рикар състезания се провеждаха от 1971 до 1990 г.

„Отне ни много време, но в крайна сметка го постигнахме, заяви британският милиардер пред Eqiupe. – Много съм щастлив, че Гран при на Франция се завръща. Изненадан съм, че имаме нов шанс да върнем F1 в страната. Причината за предишните провали беше в това, че нямаше подходяща писта. Всичко с Пол Рикар е много добро. Просто трябва да сложим повече трибуни. Пистата бе запазена в отлично състояние.”