Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последната обиколка едва не я оплесках, призна Сайнц

Последната обиколка едва не я оплесках, призна Сайнц

1472
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Тимът на Макларън имаше отлична събота на пистата Монца. В сутрешната свободна тренировка Карлос Сайнц и Ландо Норис бяха втори и трети. В квалификацията испанецът записа трето време и ще е на втора редица за старта на Гран при на Италия. Съотборникът му е малко по-назад – на шестото място.

„Чувствах се много силен още от началото на квалификацията“, заяви Сайнц след финала на сесията за разпределение местата на грида.

„Обиколката ми в Q1 беше много силна и от онзи момент се стараех всеки пък да давам 1:19.6. Знаех, че това време ще ме изведе в топ 5. Последната обиколка едва не я оплесках. Имах сериозен проблем на Лесмо 1 – почти изтървах контрола над колата. От там нататък трябваше да карам на ръба. Малко се разтреперах, тъй като се наложи наистина да натисна през Аскари и Параболика“, коментира Сайнц.

„Състезателното ми темпо не отговаря точно на днешния резултат, но в неделя ще се постараем да опазим това трето място. Този уикенд сме на позициите, които заемаше Рено на Спа. Мислех, че ще са по-бързи тук, но ние постигнахме нелош тур.“