Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обиколката ми беше истинско чудо, радва се Хамилтън

Обиколката ми беше истинско чудо, радва се Хамилтън

41
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън изненада почти всички в падока на Формула 1 с второто си време в квалификацията за Гран при на Германия.

Преди всичко искам да поздравя целия отбор, който се справи страхотно днес. Хората във фабриката и тук на пистата вложиха огромни усилия и това е причината за бързината на колата ми. Всъщност мисля, че подценихме болида си. Да разделя Ред Бул-ите и да съм пред Ферари е фантастично постижение за екипа. Предстои ни още работа утре, но днес съм въодушевен: тази обиколка бе истинско чудо – радваше се пилотът на Макларън.

Той определи квалификацията на Нюрбургринг като една от най-добрите в кариерата си и определено най-добрата за сезон 2011 г. досега.

Колата вървеше чудесно, балансът бе на ниво. Караш на границата още в първата си обиколка в Q3, в следващата подобрението обикновено е около десета от секундата. Днес обаче то бе 0,4 сек и наистина не знам как свалих толкова много от времето си. Ще взема копие от онборд камерата и ще го гледам, защото искам да видя точно! – допълни Хамилтън.

Дженсън Бътън от своя страна далеч нямаше същата скорост и остана седми на стартовата решетка. Той се бореше следобед с липса на прилепяне и с двата типа гуми, като на практика не му стана ясно защо поведението на неговия МР4-26 се промени така драстично след последната свободна тренировка.

Темпото на Люис е окуражаващо и за мен, защото показва, че в колата има потенциал, стига да успееш да го извлечеш. А и вчера видяхме, че вървим доста добре в дълги серии. Като се има предвид колко проблеми имах през последните два дни, седмо място е прилична база, от която ще опитам да спечеля възможно най-много точки – заяви Дженсън.