Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обиколката на Яс Марина в Абу Даби ще е с до 15...

Обиколката на Яс Марина в Абу Даби ще е с до 15 секунди по-бърза след промените на пистата

24440
0
Яс Марина, Гран при на Абу Даби
снимка: Пирели

Между 10 и 15 секунди ще са по-бързи обиколките в тазгодишната Гран при на Абу Даби вследствие на промените, направени по трасето. Повече от половината завои са претърпели корекции. Дължината на пистата е намалена с 273 метра и вследствие на това състезанието ще е 58 обиколки (досега бе 55). Промените са направени от Driven International и MRK 1 Consulting, чийто коментар пред racefans.net сочи каква ще е промяната в обиколките.

„Между 10 и 15 секунди по-бързи – в зависимост от настройките и използването на DRS-а“, заяви управляващият директор на Driven International Бен Уилшайър.

„Проведохме множество DIL (driver-in-the-loop) симулации. Данните от тези изпитания ги съпоставихме с информацията за това какво иска Формула 1.“

Писта Яс Марина,Абу Даби

Сред промените е заместването на досегашните завои от 4 до 6 с една, по-бърза крива. Премахнати са тези от 11 до 14-ти и са заменени също с един завой. Промени има още между 17-ти и 20-ти.

Рейс директорът на ФИА Майкъл Маси трябва да инспектира пистата Яс Марина утре. Той вече бе в Катар – още преди Гран при на САЩ.

„Инспектирах трасето в Катар, бях и в Маями, откъдето пристигнах в Остин. Подготовката в Катар върви много добре. Направени са промените в питлейна, няколко бордюра. Работи се по подобряване на осветлението на някои места. Конфигурацията все още не е финално хомологирана. Последната инспекция ще е през седмицата, за която е планирано и състезанието, но не виждам проблеми, които биха попречили на организаторите“, обясни Маси.

„В Маями всичко е прекрасно и Гран при надпреварата там няма да е скучна. Извършва се огромна работа – създава се необходимата инфраструктура и конфигурацията ще е уникална. Предстои ми и пътуване до Саудитска Арабия за финална инспекция на пистата в Джеда.“