Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Облекчение в Заубер след катастрофата на Перес, той пропуска състезанието

Облекчение в Заубер след катастрофата на Перес, той пропуска състезанието

53
0
катастрофа,Серхио Перес

Истинско облекчение завладя екипа на Заубер, след като от болницата дойде новината, че Серхио Перес е избегнал тежки контузии при високоскоростния си удар в стената под тунела на пистата в Монако. Мексиканският пилот се разби много лошо минути преди финала на квалификацията в Монте Карло и на маршалите им трябваха десетина минути, за да го извадят от болида. Той няма да участва в състезанието утре, но за щастие е добре.

Инцидентът на Серхио беше истински шок и съм щастлив, че лошото се размина. В началото не знаех какво е станало, защото ме извикаха за допинг тест – сподели Камуи Кобаяши, чиято кола не бе никак стабилна следобед въпреки множеството промени в настройките след последната свободна тренировка.

Петер Заубер отбеляза, че до катастрофата Перес се е представял дори по-добре от очакваното.

Преди всичко сме очевидно облекчени от новината, че Серхио е добре – допълни техническият директор Джеймс Кий. – Много е тревожещо обаче, когато отборът види толкова сериозен инцидент, затова е и радостно, че пилотът ни като цяло не е пострадал сериозно. Проверяваме какво е станало. От видените до момента данни не личи да е имало проблем с автомобила. Трябва обаче да говорим и със самия Серхио, за да продължим разследването.

Президентът на ФИА Жан Тод пък посети Перес в болницата тази вечер и също му пожела бързо възстановяване.