Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Облекчение в екипа на Браун след края на квалификацията

Облекчение в екипа на Браун след края на квалификацията

34
0

Предвид променливото време и проблемите от началото на уикенда със загряването на гумите, в екипа на Браун определено се наблюдаваше облекчение след като пилотите на екипа спечелиха втора и трета позиция в решителната квалификационна сесия. Рубенс Барикело завърши едва на 0,127 сек зад победителя Марк Уебър, а Бътън бе с 0,1 сек по-бавен от съотборника си.

“Наистина се наслаждавах на напрежението по време на квалификацията”, заяви Барикело. “Радвам се, че спечелих втората позиция и ще стартирам от първа редица утре. Имах чувството, че пистата дори през втората част на квалификацията бе добра за сликове.

Поради тази причина се обадих в бокса, но никой не ме чу. За щастие, когато влязох в бокса, необходимите гуми ме чакаха. Това бе чудесно решение и то осигури много интересен край на квалификацията.

Състезанието утре ще е тежко, защото не знаем какви изненади ще ни подготви времето. Обичам подобни състезания.”

“Чудесен резултат бе дори това, че успях да вляза в последната част на квалификацията. Много се радвам на спечелената трета позиция. Доста напрегнат час преживяхме днес, особено във втората част. Беше истинско удоволствие.

Мислех в началото на последната част, че е много мокро за сликове, но при Рубенс нещата проработиха и аз също сложих този тип гуми. За радост имаше достатъчно време, за да сменим и да запишем добри обиколки.

Състезанието също ще е изключително интересно, защото по всичко личи, че времето отново ще е променливо.

Подобрявахме колата през целия уикенд, но все имахме трудности със загряването на гумите. Искам да поздравя и Марк за неговия първи полпозишън. Утре ще направим всичко възможно, за да му попречим да спечели първа победа!”

“Времето направи квалификацията изключително интересна”, обясни и Рос Браун своята гледна точка. “Ние сме много радостни от спечелените от нашите пилоти позиции. И двамата бяха направо супер днес.”