Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Облекчение във Ферари, механикът съборен от Райконен е невредим

Облекчение във Ферари, механикът съборен от Райконен е невредим

47
0

Зрителите във Валенсия и тези пред телевизионните екрани затаиха дъх след като Райконен потегли преди механиците да извадят маркуча от гърловината на резервоара му. Двамата мъже отговарящи за зареждането бяха съборени, като единият остана дълго на земята и бе закаран в медицинския център на пистата.
Там е установено, че кракът на механика е наранен след като колата на финландеца мина през него със задната си дясна гума. Освен това италианецът се е оплакъл от болки в гърба. За щастие обаче нараняванията не са сериозни. От Ферари обаче излязоха с официално изявление в което се казва, че човекът ще бъде закаран в болница за допълнителни изследвания.
“Той е добре”, обяви Михаел Шумахер в телевизионно интервю пред немска телевизия след състезанието. “Няма тежки наранявания, става дума само за изкълчен крак, което спрямо обстоятелствата е най-малкото, с което можеше да се размине.”
Самият Шумахер има подобни преживявания, като при едно от тях той дори счупи крака на скандалния бивш шеф механик на Скудерията Найджъл Степни.