Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обмислят промяна на позициите на камерите, излъчващи F1

Обмислят промяна на позициите на камерите, излъчващи F1

95
0
излъчване,телевизия

Формула 1 обмисля сериозна промяна на местата, където се поставят камерите, излъчващи състезанията, за да се усеща по-добре скоростта на колите от хората, които са пред телевизионните екрани.

Отговорникът в F1 по тези въпроси Дийн Лок обясни, че спортът иска да направи така, че сегашните коли, които притежават огромна притискаща сила, да изглеждат по-атрактивно за зрителите отпреди.

„Натискаме много за това тази година скоростта на колите да се усеща повече“. Това обясни Лок пред Аутоспорт. „Обмисляме промяна на позициите на всички камери на всяка писта“.

Досега ъгълът на поставяне на камерите можеше да ви излъже доста. И случващото се на пистата да не изглежда толкова драматично и бързо пред камерите, колкото всъщност е. Затова ще използваме някои трикове и различни подходи.“

Лок заяви още, че неговият екип продължава да мисли върху това как звукът от двигателите да бъде предаван на зрителите по-адекватно след въвеждането на новите хибридни турбомотори през 2014 г.

Заради тях шумът от двигателите стана значително по-тих, което поставя Дийн и екипът му под сериозно предизвикателство. Според него през миналата година е свършена добра работа по въпроса. Според него силата на звука от мотора зависи и от самата писта.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter