Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обмислят второ състезание от F1 в Китай

Обмислят второ състезание от F1 в Китай

185
0
Гран при на Китай,старт

Шефовете на Формула 1 обмислят възможността да има второ състезание в Китай, за да се популяризира спорта в страната. От 2004 г. насам такова се провежда неизменно в Шанхай.

Втора надпревара ще е и част от плановете на Либърти Медия да разширят пазара в ключови пазари, като Китай и САЩ. Такава в Щатите се очаква да има през 2020 г., когато в календара да влезе Гран при на Маями.

„Бихме искали да имаме второ състезание тук, каза отговорникът по глобалното сътрудничество и спонсорство в F1 Мъри Барнет, цитиран от агенция Сянхуа. – Вероятно няма да се случи скоро, имайки предвид колко сгъстен е календарът.

Но със сигурност ще се радваме да имаме още един кръг в Китай. Не може да бъдем там само по време на 3-те дни в Шанхай. Трябва да бъдем по-често през годината в Китай, в опита си да създадем по-голяма фенска маса в страната.“

Наскоро желание да приеме състезание за първи път пък изяви Финландия. Това може да се случи на пистата Кими Ринг, където ще започнат да се провеждат стартове от MotoGP през 2020 г.

Агенцията, която отговаря за моторните спортове е поискала финансиране от правителството, за да изготви реалистичен проект за бъдещо Гран при на Финландия.