Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оборудването на Уилямс потегли за Бахрейн

Оборудването на Уилямс потегли за Бахрейн

42
0
Уилямс

Оборудването на Уилямс вече потегли за първата надпревара от сезон 2011 г. в Бахрейн, съобщиха от тима в официалния си Туитър акаунт. Отборите от Формула 1 изпращат част от съоръженията си рано по море за стартовете извън Европа и началния старт за годината е точно такъв.

Новият болид FW33 пък явно ще е интересен, свидетелства инженерният шеф на отбора Патрик Хед в новата си колонка за списание Моторспорт.

Само два месеца преди старта на сезона във Формула 1 в Бахрейн в Гроув сме доста заети с работата по Уилямс FW33. По-голямата част от изследванията приключиха, сега правим външните елементи. Шасито, окачването и трансмисията бяха конструирани преди месеци и вече са или завършени, или са в производство. Рубенс Барикело каза на медиите, че болидът изглежда радикално, но според мен е просто по-смел спрямо този от 2010 г. А за да напреднем при отборите, просто трябва да е така – пише Хед.

Според англичанина Ред Бул отново ще са сред най-бързите в шампионата, но той очаква и други тимове да са достатъчно конкурентоспособни, надявайки се Уилямс да е един от тях.

Дори по време на първите състезания има изненади. Обикновено до третия старт в Малайзия всички имат прилична идея колко бърза е колата им. Твърде опасно е да се правят прогнози, но според мен Ред Бул, Ферари и Макларън ще са силни. Въпросът е кои други отбори ще се намесят в битката с тях – допълни той.