Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обраха дома на Пиер Гасли

Обраха дома на Пиер Гасли

1015
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли съобщи, че домът му в Нормандия, Франция е бил ограбен, докато е отсъствал за последните състезания от световния шампионат на Формула 1. 24-годишният състезател публикува съобщения в социалните мрежи. Той обясни, че са били откраднати състезателни каски, гравирани часовници, дрехи и бижута. Гасли помоли за информация, ако някоя от вещите му бъде засечена.

Крадци често се възползват от отсъствието на спортисти, за да обират домовете им. Понякога се случват и още по-фрапиращи ситуации като тази с Дженсън Бътън и първата му съпруга Джесика през лятото на 2015 г. Двамата заедно с неколцина приятели бяха на ваканция на френската Ривиера. Британецът, тогава пилот на Макларън, бе отседнал във вила под наем в Сен Тропе. Обирджиите влезли в къщата, докато всички вътре спели. Имаше подозрения, че е възможно да са използвали газ през вентилационната система, за да приспят хората във вилата. Бяха задигнати различни вещи, най-скъпата от която бе годежният пръстен на Джесика на стойност 250 000 британски лири.

„Отвратително усещане е да знаеш, че някой е бил в стаята и е тършувал из чекмеджетата на осем сантиметра от главата на жена ти. Това е наистина ужасното. Парите и бижутата са заменяеми. Изумително е, че никой не се е събудил. Затова в началото имаше предположение, че е възможно да са ни упоили с газ. Важното е, че всички сме живи и здрави“, каза тогава Бътън.