Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обсъждането на смяната на състезателната линия изненадало Хамилтън

Обсъждането на смяната на състезателната линия изненадало Хамилтън

34
0

Люис Хамилтън останал изненадан от обсъждането и широкото отразяване на стила му на управление срещу Виталий Петров (Рено) по време на Гран при на Малайзия. Пилотът на Макларън няколко пъти смени посоката си на движение, след като успя да задмине руснака. Според правилника има право да го направи само веднъж и получи официално предупреждение от стюардите.

В Китай обаче и пилотите в Гран при поставиха въпроса на дневен ред на редовния си брифинг. Впоследствие бе уточнено, че правилото за една-единствена смяна на посоката вече ще се прилага стриктно. Хамилтън обаче заяви, че не разбира за какво бил целият шум. Запитан след квалификацията в Шанхай дали смята, че оплакванията на колегите му заприличват на хленчене, англичанинът заяви на журналистите, че могат да го напишат, ако желаят.

– Чарли Уайтинг вече ни предупреди това да не се случва повече. Обсъдих нещата с него. Изясни много внимателно, че не желае повече да вижда подобни неща. Научих си урока и продължаваме напред – заяви Люис. – Но не ми стана ясно за какво беше цялата врява, след като за мен това не бе кой знае какъв проблем. А се говореше за това доста време.

Според него в правилото не било ясно уточнено какво точно е защита и какво – опит за разрушаване на турбулентния поток зад колата.