Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обвиняват организаторите на Гран при на Италия в укриване на данъци

Обвиняват организаторите на Гран при на Италия в укриване на данъци

72
0
Бърни Екълстоун,Жан Тод

Mестната прокуратура в Монца, където се намира прочутата писта, която приема Гран при на Италия, твърди, че е разкрила схема за пране на пари и укриване на данъци. Тя била пряко свързана с всички ангажирани в подготовката и реализацията на състезанието.

Според информация на La Repubblica в хода на разследването, което е започнато още през 2012 г., е било установено, че няколко души, заети с провеждането на Гран при на Италия, са спестили плащането на данъци по създадена схема от преводи на пари с фалшиви фактури.

Повечето от тях са свързани със спонсорските договори на пилотите. На вниманието на следствените органи в момента се намират 82-ма души, към които могат да бъдат предявени обвинения.

В рамките на разследването по делото прокуратурата вече е разпитала бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун и Никола Тод, син на президента на ФИА и бивш спортен директор на Ферари Жан Тод.

Никола в момента се занимава с кариерата на Шарл Льоклер, който кара за тима на Заубер. Властите го подозират, че е завишил стойността на договор с един от личните спонсори на починалия след тежка катастрофа през 2014 г. Жул Бианки, на когото също беше мениджър.