Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха кога и къде ще започне следващият сезон в F1

Обявиха кога и къде ще започне следващият сезон в F1

3735
0
старт Австралия 2019
снимка: ATP

Шефовете на Формула 1 обявиха официално кога и къде ще започне следващият сезон. Това ще се случи на 15 март с Гран при на Австралия в Мелбърн.

Пистата Албърт парк по традиция открива шампионата от 23 години насам с 2 изключения. През 2020 г. ще бъде 25-ото състезание на това трасе. В същото време Формула 1 ще отбележи 70 години от създаването си.

Очаква се и догодина състезанията в календара да бъдат 21, колкото са през тази. С влизането на Виетнам и на Холандия по всяка вероятност 2 от сегашните надпревари ще отпаднат. Смята се, че най-застрашени са Мексико и Германия.

„Доволни сме да съобщим, че както се случва от много години насам, и през следващата шампионатът на Формула 1 ще започне в Мелбърн, каза изпълнителният директор Чейс Кери. – Пистата Албърт парк е една от най-популярните в календара.

Няма по-добро място от нея за старта на сезон 2020 г. Той ще е значим, тъй като ще отбележи 70-ата годишнина на спорта. Освен това сме доволни, че Ролекс ще продължи да бъде основен спонсор на Гран при на Австралия.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.