Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха кога и къде ще започне следващият сезон в F1

Обявиха кога и къде ще започне следващият сезон в F1

3769
0
старт Австралия 2019
снимка: ATP

Шефовете на Формула 1 обявиха официално кога и къде ще започне следващият сезон. Това ще се случи на 15 март с Гран при на Австралия в Мелбърн.

Пистата Албърт парк по традиция открива шампионата от 23 години насам с 2 изключения. През 2020 г. ще бъде 25-ото състезание на това трасе. В същото време Формула 1 ще отбележи 70 години от създаването си.

Очаква се и догодина състезанията в календара да бъдат 21, колкото са през тази. С влизането на Виетнам и на Холандия по всяка вероятност 2 от сегашните надпревари ще отпаднат. Смята се, че най-застрашени са Мексико и Германия.

„Доволни сме да съобщим, че както се случва от много години насам, и през следващата шампионатът на Формула 1 ще започне в Мелбърн, каза изпълнителният директор Чейс Кери. – Пистата Албърт парк е една от най-популярните в календара.

Няма по-добро място от нея за старта на сезон 2020 г. Той ще е значим, тъй като ще отбележи 70-ата годишнина на спорта. Освен това сме доволни, че Ролекс ще продължи да бъде основен спонсор на Гран при на Австралия.”