Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха официално Испания Рейсинг за продан

Обявиха официално Испания Рейсинг за продан

19
0
HRT,Испания рейсинг

Тимът на Испания Рейсинг бе обявен официално за продан от собствениците си Тесан Кепитъл.

Според изявление на уебсайта на отбора компанията се надява да осъществи сделка в рамките на няколко седмици. В него се казва следното:

Настоящите собственици на отбора от Формула 1 Испания Рейсинг биха искали да потвърдят, че в момента водят разговори с няколко заинтересовани от покупката на тима групи. Сегашното ръководство на екипа се надява да приключи продажбата в идващите седмици и това да позволи на отбора да продължи да се развива в спорта след постигането на най-важните му цели през 2012 г.

Според ръководството е настъпил моментът за привличането на нови инвеститори, като всички в тима се гордеят със свършеното до момента и отличния напредък.

Убедени сме, че спортният потенциал на екипа е огромен и идването на нови инвеститори може да му даде тласък – се допълва в съобщението.

Испания Рейсинг нямат спечелена точка през последните три сезона. Тази година титулярни пилоти там са Педро де ла Роса и Нараин Картикеян.

Тесан Кепитъл пък придобиха собствеността в екипа през юли 2011 г. Тогава бившият пилот от Гран при Луис Перес-Сала бе назначен за шеф, а по-късно базата бе преместена в Мадрид. Идеята бе да се създаде отбор с изцяло испанска идентичност, но явно това се оказа твърде сложна задача за поредните собственици на проекта, започнал като идея на друг бивш състезател – Адриан Кампос.