Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха официално края на разправията за името Лотус в Гран при

Обявиха официално края на разправията за името Лотус в Гран при

32
0
Лотус,Тийм Лотус

Краят на разправията относно това кой има правото да носи името Лотус във Формула 1 бе официално обявен днес от всички страни, участвали в дискусиите, стигнали дори до съд. Протон, Груп Лотус, Малайзия Рейсинг Тийм и Тони Фернандес пуснаха общо изявление, в което се казва, че е сложена точка на съдебното разглеждане относно марките Лотус и Тийм Лотус. Споразумение е постигнато в началото на ноември, а комисията за Формула 1 към ФИА улесни максимално ситуацията, одобрявайки промяната имената на отборите.

Условията на споразумението са тайна, е уточнено в съобщението, но Груп Лотус си връща изцяло правата върху наименованията Лотус и Тийм Лотус. Екипът на Фернандес ще е Катерам от 2012 г. Споменава се дори, че страните са постигнали и договорка за бъдещо сътрудничество в областта на производството на автомобили.

От името на Груп Лотус и Протон бих искал да изразя колко сме доволни, че въпросът най-накрая се уреди и можем да се съсредоточим върху работата и бъдещето си. Разбираме колко труден и объркващ бе изминалият период за феновете на спорта и марката Лотус, затова и сме щастливи, че постигнахме ясно разрешение – коментира главният изпълнителен директор на Лотус Карс Дани Бахар.

Колегата му Риад Асмат заяви, че екипът му е горд, че е върнал Тийм Лотус във Формула 1 след неуспешните опити на мнозина други.

Тъжни сме да се сбогуваме с това име, но се вълнуваме от собственото си бъдеще, тъй като сами контролираме съдбата си – допълни той. – Сега няма да ни сравняват с никого. Сами ще ковем историята си и запазваме зеленото и златното в оцветяването на автомобилите ни. Очаква ни вълнуващо бъдеще като Катерам F1 Тийм. Моля ви, продължавайте да подкрепяте духа ни.