Начало Formula E News Обявиха предварителния календар на Формула Е за следващия сезон

Обявиха предварителния календар на Формула Е за следващия сезон

246
0
Формула Е, старт, Рим
стартът на надпреварата от Формула Е в Рим през сезон 2018/2019 г.; снимка: Формула Е

Световният спортен съвет на ФИА одобри предварителния календар във Формула Е за следващия 6-и сезон 2019/2020 г. Той ще започне на 22-23 ноември с 2 състезания в Саудитска Арабия и ще се състои от общо 14 надпревари.

Засега не е ясно къде ще се проведе 3-ият кръг, който е предвиден за 14 декември. Както и точното място на втория кръг в Китай, който е планиран за 21 март следващата година.

В календара на Формула Е за първи път намира място Сеул, докато от него отпадат надпреварите в Маракаеш, Мароко и Берн, Швейцария. Сезонът ще завърши с 2 състезания в Лондон през юли.

Има и промени в техническите правила. Забранява се използването на двойните задвижващи системи. В момента само екипът на Nissan e.dams ползва такъв агрегат и ще трябва да го промени. Няма да бъде позволено и активирането на атакуващия режим в пълен период на жълти флагове.

Двойните състезания от календара в Саудитска Арабия и Лондон, Великобритания подлежат на одобрение от правителствата на съответните страни. А тези в Сантяго, Мексико, Хонконг и Сеул на хомологация на трасето от ФИА.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter