Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявяват санкциите за бюджетния преразход на Ред Бул утре?

Обявяват санкциите за бюджетния преразход на Ред Бул утре?

2684
0
Ред Бул, Ред Бул Рейсинг, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Информацията, че отборът на Ред Бул е постигнал споразумение с ФИА относно обявения от федерацията преразход на екипа на бюджета за сезон 2021, бе оповестена още веднъж в навечерието на Гран при на Мексико. Според Моторспорт и Аутоспорт утре ще бъде обявено какви ще са санкциите за екипа от Милтън Кийнс. От Астън Мартин също се разбрали относно своето процедурно нарушение. Споразумение между отбор и ФИА означава, че тимът признава провинение и приема определено от федерацията наказание без право на обжалване.

Кристиан Хорнер настоя по време на уикенда в САЩ, че от Ред Бул са в преразход само с няколкостотин хиляди долара. И последната информация е за превишение с $1,8 млн.

Наказанието за Ред Бул, както се говореше и досега, щяло да е финансово и спортно. Това означава глоба и вероятно намаляване на времето за изпитания в аеротунела

По отношение на Астън Мартин ставало дума за специфичен данък във Великобритания, който отборът и ФИА тълкували по различен начин. Очаква се тимът от Силвърстоун да получи само финансова санкция.

Ситуацията с Астън Мартин обаче на практика не се обсъжда. Откакто стана известно, че два отбора може би са нарушили бюджетния лимит през миналата година вниманието е съсредоточено върху Ред Бул. Отборът води ожесточена борба с Мерцедес в шампионата през 2021 г. Не е известно колко точно е преразходът, открит от ФИА, както и за какво са похарчени парите. Във финансовите правила няма разделяне на възможните нарушения относно това как са похарчени парите – дали за храна на служители или за директно развитие на колата. Определени са няколко възможни наказания, които при постигане на споразумение със съответния отбор се налагат по усмотрение на федерацията.

Кристиан Хорнер имаше две срещи с Мохамед бин Сулайем по време на уикенда в Остин, Тексас. Президентът на ФИА всъщност не участва в процеса на преговорите, но все пак се видя с шефа на Ред Бул. На втората среща присъства и Ейдриан Нюи.