Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очаквахме подобно класиране, признават Ферари

Очаквахме подобно класиране, признават Ферари

35
0
Фернандо Алонсо

– Не смятам, че квалификацията ни бе разочароваща, защото очакванията се покачваха извън отбора. Вътре в екипа обаче си знаехме каква е ситуацията – заяви Фернандо Алонсо след тренировката за място на грида за Гран при на Европа, в която той се нареди на четвърта позиция.

Целта във Ферари бе да водят битка с Макларън-ите и Скудерията в известна степен спечели – и двете F150° Italia са пред Дженсън Бътън, макар и зад Люис Хамилтън.

Така и не очаквах някакво особено разместване в силите: Ред Бул продължават да са фаворити. Ще видим какво е положението на Силвърстоун, тъй като по-значителните промени ще се случат там. При второто ми излизане в Q3 пък се отказах, след като разбрах, че времето ми е по-слабо от предходната бърза обиколка. Избрах да се върна в пита и да спестя един комплект софт. Предполагам, че утре ще видим различни стратегии по отношение на спиранията в бокса. Нашата цел е да сме на подиума и имаме шанс за това – допълни испанецът.

От пета позиция ще стартира вторият пилот на Ферари Фелипе Маса, за когото квалификацията не бе никак лесна.

Днес имах проблеми с гумите медиум, при това повече, отколкото вчера. Може би се понатрупа каучук на трасето, а температурите се повишиха и има вероятност това да е причината за грижите ни. Ще е интересно да видим как ще се развият стратегиите на отделните екипи. Не мисля, че ще е възможно да се прави само един бокс, какъвто бе случаят миналия сезон – заяви Фелипе.