Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очакван резултат за Ферари, но с по-малка от предвижданата разлика

Очакван резултат за Ферари, но с по-малка от предвижданата разлика

47
0
Фернандо Алонсо

По-добро от очакваното представяне записа тимът на Ферари в квалификацията за Гран при на Япония. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса се наредиха 4-ти и 5-ти на стартовата решетка на Сузука, като бразилецът изпревари испанския си съотборник. 0,4 сек разлика спрямо полпозишъна е разлика, каквато в Скудерията не смятали, че могат да постигнат и поради тази причина в тима изпитваха задоволство от резултата.

Беше трудна сесия, но поне една от най-бързите четири коли е зад нас – каза Маса, визирайки Марк Уебър (Ред Бул). – Тук никога не е лесно да направиш една обиколка изцяло перфектно, но последният ми тур бе наистина чудесен, макар че изгубих известно време в последния сектор. Утре ще е важно да стартирам хубаво.

Бразилецът не се притеснява, че ще е до Люис Хамилтън на стартовата решетка, а обърна повече внимание на гумите и издръжливостта им. Според него системите DRS и KERS може да нямат толкова решаващо значение за изпреварванията в състезанието, колкото износването на гумите.

Алонсо също изобщо не бе изненадан от резултата, като заяви, че явно има абонамент за 5-та позиция този сезон.

Поне ще потегля от чистата страна на трасето – намери положителното в ситуацията той. – Утре очаквам издръжливостта на гумите да е ключов фактор в надпреварата и стратегиите да играят много важно роля. Надяваме се да нямаме проблемите от Сингапур, както и да направим правилния избор, за да гоним подиума. С Фелипе ще опитаме да притиснем съперниците най-близо до нас, след това ще видим как ще се развият нещата – допълни испанецът.