Начало Списание Очертава се мега двубой: Ферари срещу Мерцедес

Очертава се мега двубой: Ферари срещу Мерцедес

80
0

Сезон 2017 г. във Формула 1 се оформя като исторически двубой между екипите на Ферари и Мерцедес. Скудерията спечели старта в Мелбърн и SF70-H демонстрира отлична скорост в бързите завои и върху по-топлата настилка. Но Мерцедес F1 W08 не показа може би пълния си потенциал. Всичко това е обект на специално внимание в този брой с анализ дали промяната в правилата няма да разклатят хегемонията на сребърните стрели.
Различната философия на конструиране на двата автомобила пък е обект на специален материал с красивите рисунки на Паоло Д’Алесио. Отделно част от новите детайли по болидите са обект на спициален коментар в специална рубрика, с подкрепата на партньорите ни от Кастрол.
Не по-малък интерес обаче предизвиква сред милиони фенове и съдбата на един от най-големите пилоти на нашата епоха – Фернандо Алонсо. В поредица от изказвания напоследък той даде да се разбере, че не се е пречупил и въпреки несгодите нито за момент не е разколебан в уважението си към японските традиции, култура и начин на работа. Фернандо би избрал и абсолютно същия път в кариерата си, ако трябваше отново да взима най-важните решения в нея и това само по себе си е забележително.
Неуспешният дебют на 18-годишният Ланс Строл в Уилямс ни даде повод пък да се върнем към първото състезание на един друг канадец с този тим Жак Вилньов, чиито баща отдавна нямаше как да подпомогне кариерата на своя син, освен със своето име…
Други страници от историята не връщат пък към един от мега болидите от преди Втората световна война – Мерцедес W125, превърнал се в еталон за състезателна кола.
Запознаваме ви с новата пета серия на BMW и първият „сериен” автомобил Фитипалди, а в очакване на официалното стартиране на моторспорт гамата на Ауди ви представяме един от най-обичаните и прочути представители на марката Емануле Пиро, който се очаква за събитието у нас.
В световните ралита битката набира скорост като след победите на Форд и Тойота в Мексико триумфира и Ситроен и състезанията са изключително интересни, а всъщност най-силни може би са автомобилите на Хюндай и тепърва интригата ще се заплита.